• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • Українською
  • English
  • Français
  • Español
  • Português
  • العربية
МЗС України та Український інститут розпочали співпрацю з Reddit
Опубліковано 27 лютого 2025 року о 18:27

Міністерство закордонних справ України спільно з Українським інститутом долучилися до формату AMA (Ask Me Anything) у офіційній спільноті платформи Reddit про їжу (r/food), учасниками якої є 24 мільйони користувачів. Представниці інституцій розповіли про історію та сучасність української кухні, її роль у публічній дипломатії та місце кулінарних традицій у формуванні ідентичності. 

Reddit AMA (Ask Me Anything) – це формат онлайн-сесій запитань і відповідей для творення нішевих, експертних дискусій, що набув великої популярності у США. Протягом участі у сесії учасник платформи створює допис, у якому представляє себе та тему обговорення і впродовж години відповідає на запитання користувачів у коментарях. 

Вікторія Ляліна-Бойко, директорка Департаменту публічної дипломатії та комунікацій Міністерства закордонних справ України, відповіла на запитання користувачів про креативні комунікації України під час війни, проєкти кулінарної дипломатії, і роль гастродипломатії у популяризації української культури й традицій. Зокрема, у спілкуванні з користувачами говорили про ініціативи «Мед мінних полів» і кампанії МЗС з промоції ініціативи «Зерно з України», звернули увагу на спроби Росії привласнити українські кулінарні традиції, обговорювали українські рецепти та реалії приготування й споживання їжі в умовах війни. 

«Співпраця з Reddit – це актуальна та цінна можливість розповісти глобальним аудиторіям про українську самобутність, стійкість та креативність. Може здаватися, що їжа – проста й очевидна тема, але, говорячи про кулінарію, ми також говорили про деколонізацію, боротьбу з російською дезінформацією, українську історію та традиції, про виклики війни та про надзвичайний спротив українців. Вдячна команді Reddit за цю співпрацю та сподіваюся, що це лише початок нашої спільної роботи», – зазначила Вікторія Ляліна-Бойко.

Також до онлайн-сесій долучилися: 

  • Тетяна Філевська – креативна директорка Українського інституту та кураторка проєкту Ukraine. Food & History. Розповіла про кухню як невіддільну частину нематеріальної культурної спадщини України, історичні трансформації української кухні та її вплив на світову гастрономію. 

  • Олена Брайченко – дослідниця гастрономічної культури, засновниця проєкту їzhakultura та головна редакторка видавництва «Їжак». Спілкувалася про сучасну українську кухню.

  • Маріанна Душар – антропологиня, дослідниця кухні української діаспори у США та галицької харчової традиції. Розповіла про роль їжі у формуванні ідентичності та почуття причетності.

Ця подія стала важливою ініціативою у популяризації української культури й підкреслила неабиякий інтерес іноземної спільноти до української кухні та гастрономічних традицій.

Більше за темою
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux